Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Rekli su... (1)

Ломача без антиуставних вештица

"ЛСВ је штампао календар с мапом "Војводина република", са деловима који нису у складу с административним границама – то је противуставни акт." (Милош Алигрудић, шеф посланичког клуба ДСС-а, 12. јануар 2009, "Данас") 

"За Србију је брука да у владајућој коалицији има некога ко отворено и јавно пропагира сепаратизам! У сваком случају, Тадић, који је отац ове владе и чије је чедо Ненад Чанак, мора што пре да се изјасни о овоме." (Велимир Илић, шеф посланичког клуба НС-а, 13. јануар 2009, "Курир")

 

Док Чанак признаје Устав РС, мислим да се све може схватити као шала или провокација.

 

 (Бранко Ружић, шеф посланичког клуба СПС-а, 13. јануар 2009, "Курир")

"Разлог за нагло интересовање ДСС-а за календар, који је као такав први пут објављен пре 10 година, несташица гаса и криза у коју је држава због тога запала. Вама је важно да јурите вештице, а ја вама на ломачу не долазим." (12. јануар 2009, "Б92")  Ненад Чанак, председник ЛСВ-а:

"На оптужбе које се чују с времена на време на рачун Лиге да је у питању некакво наше антиуставно деловање одговарам: па наравно да је антиуставно." (15. јануар 2009, "НИН") Ненад Чанак, председник ЛСВ-а:

Да не потражују и Аустро-Угарску?

"Војводини мора да буде враћено све што јој је одузето – не само НИС, односно Нафтагас, већ и путеви, железница, пошта, Телеком и Електровојводина. Сви они који мисле да могу да пљачкају покрајинску имовину проћи као Велимир Илић, један од главних твораца пропале концесије за изградњу аутопута Хоргош-Пожега." (Бојан Костреш, бивши председник Скупштине Војводине из ЛСВ-а, 27. децембар 2008, "Танјуг")

Ди су наше торте?

"С обзиром да је Влада Србије, и поред свих упозорења, одлучила да закључи купопродајни уговор о продаји НИС-а по цени од 400 милиона евра, а реална тржишна вредност је 2,2 милијарде евра – Влада би требало да обештети Војводину са 840 милиона евра." (Бранислав Богарошки, функционер ЛСВ-а, 19. децембар 2008, "Бета")

Прво Статут, ондак на пут

"Председник Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић приликом нашег последњег сусрета рекла ми је да ове године имамо два озбиљна питања пред скупштином, једно је Статут Војводине, а друго нови буџет. Ја бих желео да се прво разматра Статут..." (Шандор Егереши, председник Скупштине АП Војводине, 21. новембар 2008, "Политика")

 

"Руси су пробали још 1948. године да преузму НИС, ово данас нема никакве разлике, ово је суштински покушај уништења независности Србије. Јер ту је сад – да употребим неку нежну реч – велеиздаје, коју је починила влада Коштунице др Војислава, а то је предавање комплетног енергетског система у руке Русима."

(Ненад Чанак, председник ЛСВ-а:"Прес претрес" ТВ "Пинк")

 

"Иза Владе Србије стоји пројекат Статута Војводине који има само једну крупну ману, а то је да је несагласан са Уставом Србије." (Војислав Коштуница, председник ДСС-а, 17. новембар 2008, "Бета")

Социјална катастрофо, из два дела, никад нећеш бити цела!

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а:

"Не само да смо добили одговор [Владе], него смо нашли начин како да се спречи социјална катастрофа код потрошача гаса. И ја због тога, не само да немам намеру да ускраћујем подршку тој Влади, већ морам да је похвалим да је успела, на моје велико изненађење, да се суочи са овим проблемом." (о одлуци Владе да се рачуни за гас плаћају у два дела, 22. октобар 2008, РТС)

 

Уколико се усвоји текст Статута Војводине, немогуће је да се догоди било шта што може да се доведе у везу са сепаратизмом.

(Душан Бајатовић, председник СПС-а Војводине, 24. септембар 2008, "Политика")

 

"Руси су пробали још 1948. године да преузму НИС, ово данас нема никакве разлике, ово је суштински покушај уништења независности Србије. Јер ту је сад – да употребим неку нежну реч – велеиздаје, коју је починила влада Коштунице др Војислава, а то је предавање комплетног енергетског система у руке Русима." ("Прес претрес" ТВ "Пинк")

 

Статутом до статуса

О Статуту Војводине:

"Наравно да нисмо задовољни статутом Војводине, јер он проистиче из Устава Србије." (Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 24. септембар 2008, "Ало!")

"То је прича слична оној како је све почињало на Косову." (Велимир Илић, председник НС-а, 24. септембар 2008, "Политика")

 
Коментари (17)
17 среда, 13 јануар 2010 22:33
zoran r.
Srbi vole da pricaju o granicama, o mastarijama a ispada da se svi zele udaljiti pa i sami od samih sebe. Ajmo se upitati zasto?
Zasto svi hoce u EU? Pa sigurno ne zato sto je EU simpaticna nekome vec zato jer je 'obecano' uredjenje sistema i bogatije zivljenje.
No sacekajmo - a zasto se niko od nas ne bi dosetio da zapocne jednu istorijsku promenu unutar zemlje ka ORIGINALNOM EKONOMSKOM SISTEMU koji ce nam doneti napredak da se svi koji sada na ovaj i onaj nacin 'beze' od nas - krenu izrazavati 'simpatije' i zelju da nam se pridruze. Moguce je imati 'VELIKU SRBIJU' gde pamet, inteligencija i TOLERANCIJA COVEKA PREMA COVEKU POSTOJI. Ovako - ja, ja, ja protiv.... tamo nekog ne ide. Ne u 21.veku, ne u doba elektronske informacije i ujedinjenja covecanstva u globalno selo. U svojoj kuci valja prvo pospremiti pa onda biti primer komsijama... da nam zavide i zele druzenje sa nama. Nista silom - samo UMOM (ja imam program za resenje, ako nekog zanima, potrazicete jednog dana 'stranku (glupe li reci) COVEKA SRBIJE. Mi smo velik i rasiren narod - nista nas ne ujedinjuje -svi bezimo jedni od drugih - vreme je da nas nasa MATICA SPOJI I UJEDINI U CVRSTU I PONOSNU NACIJU GRADJANA SRBIJE (a ne samo Srba, kapirate).
16 субота, 19 децембар 2009 02:04
covek
HAHAHAHA, ova karta Evrope stampana 1905 je tako pogresna i besmislena da je to NEVEROVATNO! Srbija na Peloponezu? Oblast Makedonije tamo gde joj mesto nije. Hazarsko kraljevstvo tamo gde ga nije bilo??? Uozbiljite se.
15 четвртак, 12 новембар 2009 20:39
Vanzemaljac
Što se nisi potpisao sa imenom S T I P A,znaš koji !!!
14 среда, 11 новембар 2009 14:34
Lala
:-)
13 петак, 27 март 2009 21:43
zoran diklic
dobri ljudi tvorci ovog sajta kao buduci sef drzave mogu vam reci da ce gospodin canak ici u zatvor na 75 god zbog otvorenog separatizma a ja sam iz vojvodine tako da nema sta da brinete
12 субота, 14 март 2009 21:35
Banaćanin
Čuj, da Bačka vuče za sobom nerazvijeni Banat. Pa, opštepoznata činjenica je da je Banat donedavno bio najrazvijeniji deo Srbije. Problem je što nije imao ko da ustane za njega kad je došlo čerupanje u režiji Novosadista (npr NIS).
11 четвртак, 12 март 2009 14:04
Nada
08.03.2009
PRESS
BAUK VELIKE SRBIJE
Kako je pitanje razgraničenja unutar Jugoslavije posmatrao četnički ideolog dr Stevan Moljević i da li bi se, da su pobedili četnici, danas zaista graničile Srbija i Slovenija


Bauk Velike Srbije, kojim su komunisti godinama zastrašivali okolne „narode i narodnosti", do danas počinje i završava se čuvenom mapom glavnog četničkog ideologa dr Stevana Moljevića. Savremeni istoričari ocenjuju Moljevićev program kao „vrlo radikalan i stoga dosta nerealan", jer je „izrazio aspiracije da se u srpsku etničku jedinicu uključe i delovi susednih država u kojima žive Srbi". Zato se taj program „mogao sprovesti samo silom", dok je „avnojevsko rešenje nacionalnog pitanja bilo daleko prihvatljivije za druge jugoslovenske narode i nacionalne manjine" (kao da ono nije sprovedeno silom!).
Može se reći da ovakvo mišljenje o Moljeviću danas imaju svi bitni politički faktori u Srbiji. Izuzetak je, naravno, Srpska radikalna stranka, koja ga pominje u kompletu sa zapadnim srpskim granicama na liniji Karlobag - Ogulin - Karlovac - Virovitica, mada on nije tražio baš takvo razgraničenje.
Kako je, najpre, Moljević definisao granice Kraljevine Jugoslavije?
Kada je reč o spoljnim međama, tražio je da se državi priključe delovi severne Albanije, sa izlazom na Jadran, zatim delovi Bugarske (Ćustendil i Vidin), Rumunije (Temišvar), Mađarske (Pečuj i Segedin), Austrije (Koruška) i Italije (Istra i Rijeka).
Kada je reč o srpskoj federalnoj jedinici u okviru Kraljevine Jugoslavije, Moljević je tražio da u nju uđu i Crna Gora, Bosna i Hercegovina, severna Dalmacija sa Zadrom i okolnim ostrvima, južna Dalmacija sa jadranskom obalom od Ploča do ispod Šibenika, srpski deo Like, Banije i Korduna, deo zapadne Slavonije (Pakrac), deo istočne Slavonije (Vukovar, Osijek, Vinkovci) i Baranja, dok bi Dubrovnik imao poseban status.


Velika Srbija na sudu... Stevan Moljević i Draža Mihailović na montiranom procesu u Beogradu 1946. godine, na kojem su defitivno pokopane i osuđene na smrt četnička ideologija dr Stevana Moljevića, kao i projekat Velike Srbije
Za razliku od svojih prethodnika iz doba komunizma, današnji zvanični istoričari tvrde da se četnički pokret u poslednjoj fazi rata odrekao navedenih Moljevićevih predloga. To se navodno desilo na Svetosavskom kongresu, održanom u selu Ba kod Ljiga, od 26. do 28. januara 1944. godine. Oni pišu da je Svetosavska rezolucija, izglasana poslednjeg dana kongresa, bila „fleksibilnija" od Moljevićevog programa, jer u njoj nije bilo „pretenzija da se Srbiji pripoje delovi Mađarske, Rumunije, Bugarske i Albanije u kojima žive Srbi". (Unutrašnje razgraničenje na kongresu nije precizirano, sem da se ne priznaje proširenje Banovine Hrvatske iz 1939. godine.)
Kao prvo, istoričari ovde gube iz vida da se u Svetosavskoj rezoluciji govori o granicama Jugoslavije, a ne Srbije. Drugo, u Rezoluciji ipak postoji zahtev da se Kraljevini Jugoslaviji pripoje delovi Mađarske, Rumunije, Bugarske, Albanije, Austrije i Italije, ali oni to jednostavno nisu uočili. Istoričari citiraju deo Rezolucije u kome se traži proširenje države najmanje prema zahtevu delegacije Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca na Mirovnoj konferenciji održanoj 1919. i 1920. godine u Parizu, ali, tipično za njih, nisu se potrudili da provere kakvi su ti zahtevi bili. Dešavalo se čak da su profesori na univerzitetima hvalili Svetosavsku rezoluciju kao dokaz da ravnogorci „ipak nisu bili toliko ekstremni", kao što se tvrdilo minulih decenija.
HRVATSKO-SLOVENAČKA GRANICA
Hrvatski istoričar dr Jozo Tomašević piše: „Da su pobijedili, četnici bi najverovatnije sproveli svoj raniji program - to jest, definirali bi granice Srbije jednostrano i stavili bi Hrvate i Slovence pred gotov čin, s obzirom na srpsku jedinicu". Ovu konstataciju obara već i sama logika, pošto četnici nikako nisu mogli da definišu granicu srpske federalne jedinice na štetu Slovenije, jer se Srbija i Slovenija ne graniče. Slovenci se u ovom procesu nisu nalazili uz Hrvate, već uz Srbe. Primera radi, komandantu slovenačkih četnika, majoru Karlu Novaku, opovrgavajući jednu klevetu koju su širili klerikalci, Draža je 24. juna 1943. godine pisao: „Iako sam ja Srbin, mi svi radimo za Jugoslaviju i u njoj Veliku Sloveniju". Na Moljevićevoj mapi, Istra i Rijeka priključeni su Sloveniji, a ne Hrvatskoj. Kako je Sloveniji priključena i Štajerska, ona je u ovoj opciji bila veća od Hrvatske. U četničkim redovima i inače se koristio termin „uža Hrvatska", dok su komunisti govorili „uža Srbija".
Dakle, minimalno proširenje države traženo u Parizu, a potom i u Rapalu, posle Prvog svetskog rata, sadržalo je upravo to: zahtev da se Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca pripoje delovi navedenih država. Tako je svima poznata Moljevićeva mapa iz Drugog svetskog rata zapravo Pašićeva mapa nastala posle Prvog svetskog rata. Drugim rečima, ustanove Kraljevine Jugoslavije, a među njima i Svetosavski kongres, samo su poštovale kontinuitet državne politike.
Šef delegacije na Mirovnoj konferenciji u Parizu bio je glavom i bradom Nikola Pašić, koji je u svom timu okupio najeminentnije stručnjake toga doba: Jovana Cvijića (koji je vodio glavnu reč prilikom crtanja mapa), Slobodana Jovanovića, Tihomira Đorđevića, Aleksandra Belića, Stanoja Stanojevića, itd. Glavni hrvatski predstavnik bio je Trumbić, a slovenački Smodlaka. Prema zapisniku sa brojnih sastanaka, hrvatski i slovenački deo delegacije tražio je od Pašića da se odrekne od zahteva za proširenje države na istoku, kako bi se lakše dobila proširenja na zapadu, koja su išla u korist hrvatske i slovenačke federalne jedinice.
Prilikom određivanja novih granica uzimani su u obzir etnički, ekonomski i drugi faktori, ali su teritorije tražene i kao vid ratne odštete. Za svaki svoj zahtev, iznet pred velikim silama, delegacija je imala opširno i dokumentovano obrazloženje. Svoja obrazloženja imale su i delegacije drugih država, a u principu svi su tražili više nego što su očekivali da će dobiti. Razume se, pravo da nešto traže, i da uopšte učestvuju na mirovnim konferencijama, imale su samo države pobedničkog tabora, u koji je Srbija uvela i promovisala i Hrvatsku i Sloveniju. Države gubitničkog tabora postavljale su granice prema sopstvenom nahođenju u periodima svoje nadmoći, na osvojenim teritorijama, a to je bilo dok ratovi nisu okončani (u našem slučaju, od 1915. do 1918. i kasnije od 1941. do 1945).


Pašićeva mapa... Na Mirovnoj konferenciji u Parizu šef naše delegacije Nikola Pašić pojavio se s kartom velike Jugoslavije i velike Srbije unutar nje
Zahtevi Pašićeve, kao ni ostalih delegacija, nisu smatrali ekstremnim, već je to bilo uobičajeno ponašanje u svetu politike. Isti je slučaj i sa Svetosavskom rezolucijom, za koju su glasali predstavnici svih srpskih i slovenačkih parlamentarnih stranaka. Koliko je etiketa „ekstremizam" stvar političkog trenutka najbolje se vidi na primeru unutrašnjih granica. Dok su zapadni saveznici bili na strani jugoslovenske vlade u Londonu i jugoslovenske vojske, odnosno četnika, smatralo se normalnim postavljanje granice srpske federalne jedinice na reci Kupi. U Dražinoj Vrhovnoj komandi čak je bila oformljena komisija za razgraničenje Srba i Hrvata. Šef srpske delegacije bio je dr Stevan Moljević, a hrvatske britanski major Bil Hadson. Moljević i Hadson žestoko su se sukobljavali oko svakog sela u dolini reke Kupe, boreći se da ono „pređe" na ovu ili onu stranu. Sem zapadnih sila, ovakvo razgraničenje podržavali su i domaći anacionalni političari, poput predsednika Demokratske stranke dr Milana Grola. Čak je i dr Ivan Šubašić, predratni ban Banovine Hrvatske, komunistički koncept izdvajanja Makedonije i Crne Gore nazvao „antisrpskim". Prema tome, dok se u to doba ekstremizmom smatralo postavljanje zapadne granice Srbije na Drini - potom, kada su komunisti proglašeni pobednicima i kada im je dozvoljeno da crtaju mape, ekstremnom je proglašena već i pomisao na granice na Kupi.
Miloslav Samadržić
10 недеља, 01 март 2009 13:58
Ђорђе Васовић
Није довољно само седети и набрајањем чињеница указивати на погубност доношења Статута АП Војводина. Мора се делати. Мора се дати предлог чије остваривање омогућава интегрисање територије Републике Србије. Предлог који може да послужи као добра основа, изнео је проф. Миодраг Јовичић у својој студији ''Устав регионалне државе Србије''. Тај предлог децентрализације власти, садржи одличан уставно-правни оквир за стварање ефикасне државе. Питање политичко-територијалне организације наше државе може се остварити према моделу који је осмислио проф. Миломир Степић.( Гласник Српског географског друштва, свеска LXXXII БР.1, година 2002.) Функционално-економски принцип и саобраћајна интегрисаност били су идеја водиља приликом издвајања области које имају јасне физичко-географске и антропогеографске посебности.
ОПШТИНА-ОКРУГ-РЕПУБЛИКА.
9 среда, 25 фебруар 2009 12:56
Anonimni posjetilac
Ja sam da se Srbija vrati u granice iz 814.

http://historymedren.about.com/library/atlas/blatmapeur814.htm
8 четвртак, 19 фебруар 2009 15:12
Filip
Nisu svi Srbi jedinstveni oko Statuta,jer ja kazem DA!
7 среда, 18 фебруар 2009 19:36
Ziv
Ne oklevajmo u suprotstavljanju onima koji rade protiv nas i hoce Backu Banat i Srem da odvoje od Srbije. Vratimo sebi dostajanstvo ucvrstimo svoj integritet i identitet poljuljan stalnim napadima na Srbiju spolja i iznutra. Ako sad ne prelomimo i ne suprotstavimo se separatistima, pa sta ce ostati od nas, proguta ce nas depresija i globalizacija. Moji preci su po maticnim knjigama u Vojvodini bar veki po duze od vecine vojvodjanskih separatista. Uostalom falsifikuju argumente uzurpiraju volju gradjana. Ne dozvoljavam da govore u ime moje porodice, ne dozvolite ni vi.
6 четвртак, 12 фебруар 2009 18:47
Vladimir 78
Svi su Srbi jedinstveni: NE Statutu Vojvodine!
5 четвртак, 12 фебруар 2009 16:23
Dragana, Maja, Milos
Onomad je Sinisa Kovacevic najgorim uvredama castio seljake sa Tare jer nisu pristali da budu deo nacionalnog emirata, pardon parka pa nas interesuje da li doticni uopste reaguje na problem koji se pojavio tu u njegovom dvoristu ?
Hoce li njegovo imanje u Sremu biti deo novog "nacionalnog parka" pod nazivom Vojvodina?
Buni li se ili ce sebe samog posavetovati isto onako kako je "savetovao" Taru?
4 уторак, 10 фебруар 2009 12:25
Дејан
Негде у Новом Саду, Будимпешти или можда Бечу, се окупља одређена група људи, која смишља начине и методе, како да се изврши отцепљење
СРПСКЕ Војводине.
Наше службе безбедности сигурно знају који су то људи.
Поступимо овога пута као озбиљна држава.........
3 понедељак, 09 фебруар 2009 23:21
Kilibarda Mihajlo
pitam se da li ce Srbi iz Vojvodine vec jedom reci ne ovim ociglednim namerama da
se preobrati ono cemu su vekovima tezili nasi slavni preci i da li je moguce da svaka generacija Srba mora da se izjasnjava na referendumu da zive zajedno .
Poruka canku bi trebalo da bude da vise ne lupa gluposti posto do sada nista pametno nije uradio a i nemoze kada nema pameti
2 понедељак, 09 фебруар 2009 06:55
Горан Војиновић
Не схватам зашто само "Војводина" има право на "самосталност"? Зашто и Срем или Банат или Пчињски округ нема то исто право? Или општина Земун? Зашто би Бачка водила са собом неразвијени Банат? Зашто само Северо-Бачки округ не би имао "своје новце"?

Прво "грб", па "застава", па сад "устав"? Шта је следеће, зна се. Питам ли се шта о овом новом "уставу" Србског Војводства мисле мађарски нацисти?
1 недеља, 08 фебруар 2009 05:42
Miljevic milosav -S o m b o r
Pozdravljam tvorce ovog sajta ,a pozivam moje prijatelje iz Zrenjanina ,prijatelje iz Subotice i prijatelje i poznanike iz Novog Sada da se aktiviraju oko ove problematike ,,statuta Vojvodine,,dok je vakat i dok je vreme .Za Evropu je vec postalo pravilo da izbrisane granice izmedju njihovih drzava uglavnom samo premeste u bivsu Jugoslaviju,a preostali deo duzine po svaku cenu guraju u Srbiju,odnosno sada u Vojvodinu.Nebih to instaliranje novih granica islo tako lako da oko nas i medju nama nisu ,,manuelni radnici,,koji to bez grize savesti odradjuju.APELUJEM na razum zdravih i naprednih ljudi koji cene svoje dostojanstvo,dostojanstvo svog naroda,dostojanstvo svih nacija i nacionalnih manjina koji zive u Vojvodini da se probuide i izadju iz anonimnosti i kazu svoju rec bar ovim putem kao sto ja cinim.EKONOMSKA SAMOSTALNOST VOJVODINE ,,DA,,DRZAVNA SAMOSTALNOST VOJVODINE ,,NIKAD,,to se sve moze resavati kroz regularne drzavne organe Srbije i sadasnje organe Vojvodine.Nijedna drzava nije postala bez mnogo krvi i mnogo mrtvih.Apelujem na ljude koji poznaju istoriju Vojvodine od Jase Tomica pa i pre njega,da tumace svojoj deci i mladjim generacijama bit postanka i opstanka Vojvodine,mislim da ovakva pozicija gledano dosta unapred Vojvodini i celom nasem narodu najbolje odgovara.Vi koji imate 40,50,55,60,65,70 i vise godina imate obavezu da usmerite Vojvodinu ,narod i mladost u pravu buducnost,ato je bditi i opstati u svojoj Vojvodini,svojoj drzavi Srbiji i po potrebi i interesu saradjivati sa Rusijom,Evropom i Amerikom i celim svetom.Zato pitajte svoju decu,odnosno zamolite nekog od mladjih ljudi ili rodbine da vam na kopjuteru napise vase misljenje o ovoj temi,kao sto i ja cinim.Samo jedinstveni mozemo ONEMOGUCITI ovim ,,cankovicima,,kojih je saka i jad da umuknu i da mediji slusaju ,,GLAS NARODA,, Ii da se svaku vece permanentno Canak i svita ,,moraju pojaviti bar na jednoj televiziji u Srbiji,,.Izoluj mo te i takve individue od naroda i od svih medija.HOCU SUTRA DA SE NA OVOM MESTU POJAVI PEDESER/50/OVAKVIH KOMENTARA.HVALA TI CITAOCE OVI H REDOVA ,ali da znas da i ti imas pravo da mene ispravis,jer je ocigledno da sam zaboravio svoje pismo,nije to sitnica,budemo li tako nastavili zaboravicemo i svoju drzavu Srbiju,NE NECEMO ZABORAVITI SVOJ IDENTITET,ISTORIJU,PISMO KULTURU,OTADZBINU,GRANICE JER SAMO TAKO MOZEMO I MORAMO OPSTATI,TO TRAZE NASI PRECI DA PRICAMO NASOJ DECI-cuj mene pesnik........hvala .
.

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи