Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Александар Карађорђевић: уживао сам у Дубровнику

Београд - Александар Карађорђевић срео се у суботу са хрватским председником Ивом Јосиповићем на концерту Београдске филхармоније и Зубина Мехте у Дубровнику, где су, како је изјавио за Данас разговарали само о музици и лепотама древног града. Потомак владарске куће Карађорђевића каже да у Дубровнику није приметио ништа што би имало било какве везе са јавним неслагањима српског и хрватског државног врха. Он се нада „већем разумевању и доброј вољи“ у односима две земље.

- У Дубровнику нисам срео представнике хрватске владе или званичнике, осим председника Иве Јосиповића. Разговарали смо о том веома лепом концерту и лепотама Дубровника. Није било уопште речи о политици - каже за Данас Карађорђевић.

Какви су ваши утисци с овог путовања и да ли сте имали било какве непријатности, имајући у виду недавне несугласице између српских и хрватских политичких лидера?

- Моја супруга и ја смо уживали у посети Дубровнику. То је био наш други одлазак тамо у последње две недеље. Посетили смо Дубровник и далматинску обалу и пре две недеље, када смо тамо боравили на јахти наших грчких пријатеља с којима смо претходно били у Црној Гори. Сви које смо срели били су веома пријатељски настројени према нама. Нисам приметио ништа од тога на шта алудирате у питању. Имао сам само лепа искуства.

Како коментаришете недавно погоршавање односа између Београда и Загреба после посете хрватске премијерке Јадранке Косор Косову и Метохији?

- Све те коментаре доживљавам с великом тугом. Надам се да ће бити више разумевања и добре воље. Наш народ на Косову проживљава веома тешке тренутке. Да бисмо помогли нашем народу, не само на Косову него и у остатку Србије, морамо да уложимо велике напоре да поправимо слику о себи и успоставимо пријатељске односе са свима и ту заиста мислим - са свима, закључује принц Александар.

Принчевски пар Карађорђевић присуствовао је отварању Фестивала камерне музике „Јулиан Рахлин и пријатељи“ у Дубровнику, на којем је наступ Београдске филхармоније под диригентском палицом Зубина Мехте и са солистима Јулианом Рахлином (виолина), Маријом Кухар Шоша (сопран) и Ипчом Рамановичем (баритон) пропаћен овацијама.

(Данас)

 
Коментари (5)
5 петак, 06 јун 2014 06:40
Radmila Pavlovic
Sto da ne uziva "njegovo velicanstvo"?Lako je "pajati" po svetu uzivajuci na racun naroda.I za vreme Tita su ziveli od apanaze ovog naroda a sad je to jos lakse.
4 понедељак, 16 јануар 2012 21:59
Stevan
Za Nikolu- Da je istina to što ti pišeš, ne bi Kralj Aleksandar bio ubijen. Nikada ama baš nakada, Srbiji nije rečeno da radi šta hoće. Uvek je bila ucenjivana, uvek je morala da moli, uvek su drugi odredjivali šta će Srbija da radi. Srbija je morala da stvori Jugoslaviju, Srbijanci nikada nisu želeli ni pedalj van Srbije. To ih jednostavno nije interesovalo.
3 субота, 15 октобар 2011 10:58
Dragan Bogdanovic
Gospodine Aleksandre
Verujem da ste se sjajno proveli u Dubrovniku.
Mozda bi bilo lepo da u Belom dvoru (bolje ispred) organizujete prijem prognanika iz Hrvatske pa da sa njima podelite predivne utiske koje nosite sa koncerta. Ti ljudi su odatle pobegli pre jedne decenije pa ih verovatno interesuje kako je sada tamo.
S postovanmjem
Bogdanovic
2 понедељак, 19 септембар 2011 12:50
Стефан Први
Када Краљевина Србија уђе у ЕУ , врло брзо ће обновити економију и постати ЛИДЕР у Југо-Источној Европи, са тржиштем од 55 милиона православаца (Румунија, Бугарска, Грчка, Македонија, Црна Гора, Репуб Српска,..).
Обавештени знају да су НЕМАЊИЋИ преко Стефана Првовенчаног ПРЕЦИ свакој од 12 краљевских кућа у ЕУ , а преко њих и Карађорђевићима..
Да ли комунисти, анархо-либерали и други титииићи схватају колико штете наносе свим грађанима Србије (поготово сиромашнима и незапосленима), зато што су против обнове Парламентарне монархије, у којој би Краљ имао само протоколарну улогу, а власт припадала представницима грађана из РАВНОПРАВНИХ региона, а не отуђеним партијским чиновницима.
Живела КРАЉЕВИНА СРБИЈА.!
1 недеља, 11 септембар 2011 11:18
Nikola
Na kraju prvog svetskog rata Engleska kraljevina je nudila Kralju srpskome Karadjordjevicu da nacrta mapu srpskih zemalja i da ce to biti Kraljevina Srbija ali to nas kralj odbija i pravi nakaznu i pogubnu tvorevinu za Srbe Kraljevinu Jugoslaviju,posledice toga i danas trpimo ,pa vi uzivajte u Dubrovniku koji je takodje protjerao Srbe .
Boze Pravde
Nikola

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи