Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Драган Ђилас: Не видим ДС као привезак Вучићу; Борис Тадић - Ђилас нема капацитет да води ДС

Председништво Демократске странке одржало је седницу после које је у Новом Саду почео да заседа и Главни одбор. На тој седници расправља се о раду странке а биће именовани и чланови Изборног штаба за локалне, београдске, а и за могуће превремене посланичке избора. 

„Свестан сам својих грешака и прихватам критике, али тражим подршку за оно што радимо и сигуран сам у победу", рекао је Ђилас и додао да не води ДС као прилепак СНС-а и Александра Вучића, већ ДС која може да победи СНС.

Борис Тадић је изјавио да Драган Ђилас нема капацитет да води ДС. "И пре прошлих избора сам рекао да Драган Ђилас нема капацитет да води ДС. Немам ништа лично против тебе али то сам мислио и кад си изабран и сада", рекао је Тадић обраћајући се Ђиласу.

"Господо делегати ви ћете давањем подршке за извештај се определити да ли сте за Ђиласа или мене. И дали Ђилас или ја имам капацитет да странка крене у изборну трку.

Тадић је упозорио да ће, уколико Ђилас остане на челу странке, у року од три до шест месеци пасти и Влада Војводине. По његовим речима, то значи да ће егзистенција запослених у покрајинској администрацији бити доведена у питање.

Он је критиковао Борка Стефановића због наводних претњи онима који нису за извештај. "То није демократија", рекао је Тадић. Потом је напао и Бојана Пајтића да прети отпуштањем у покрајинској влади ако се не гласа за предлог.

Бојан Пајтић није подржао иницијативу о смени Драгана Ђиласа и предложио да се расправа одложи после избора у Београду.

Он је позвао на јединство странке и рекао да "ко сад жели да се странка опредељује жели заправо што гори резултат странке да би то искористио у личне сврхе".

„Сви ми смо овде другари и саборци и увек је добро када има више идеја, али најбољи кандидат за градонацелника Београда је Ђилас“, рекао је Пајтић.

 13:29 - Ђилас:Не водим ДС као подршку такозваном реформатору Вучићу

Завршио се отворени део Главног одбора ДС, а наставља се рад седнице који је завторен за јавност. 

Лидер Демократске странке Драган Ђилас затражио је данас на седници Главног одбора подршку за свој рад и поручио да не води странку која ће бити уз "такозваног реформатора и модернизатора Александра Вучића, већ ДС која верује да може да победи СНС и Вучића и са те позиције мења државу".

13:25 - Ђилас: Свестан сам грешака, али прихватам критике

Члан Главног одбора из Лексовца Саша Пешић на Твитеру је пренео речи Драгана Ђиласа:

"Свестан сам својих грешака и прихватам критике, али тражим подршку за оно што радимо и сигуран сам у победу", рекао је Ђилас.

12:58 - Рат СМС-овима

Чланови Главног одбора ДС су уочи заседања добијали смс поруке у којима су их две супростављене стране позивале да их подрже.

У порукама у које је Бета имала увид једна страна позива да Главни одбор ДС не усвоји извештај председника странке Драгана Ђиласа о раду док друга позива на подршку Ђиласу и упозорава да не треба водити унутарстраначке битке у предизборно време.

12:57 - Присутна 433 члана одбора

Седници присуствују 433 од укупно 481 члана Главног одбора, председава председник странке Драган Ђилас, а присутан је и почасни председник ДС Борис Тадић.

12:55 - Минут ћутања за Љубомира Тадића

Седница је почела минутом ћутања у знак сећања на недавно преминулог академика Љубомира Тадића, једног од оснивача странке и оца Бориса Тадића.

12:53 - Колико гласова је потребно за изгласавање неповерења Ђиласу?

ДС има 160 одбора, али је функционално 130, и сви имају представнике у
Главном одбору, који има око 450 чланова.

Да би Ђиласу на седници ГО било ускраћено поверење, за то мора да гласа већина чланова тог тела.

Бојан Пајтић: 60 општинских одбора не значи ништа

После завршетка председништва ДС, заменик председника странке Бојан Пајтић изјавио је за "Блиц" да очекује да ће чланови ГО двотрећинском већином усвојити извештај о раду лидера странке.

- Што се тиче трвдње неких колега да више од 60 општинских и градских одбора инсистира на смени лидера странке, то не значи ништа, јер за његово неповерење чланови Главног одбора морају да гласају. Неки општински одбори као Дољевац на пример, Обилић или Лепосавић, имају по два, евентуално три члана у ГО, док градски одбори као што је новосадски имају 20 пута више представника у овом страначком телу. Подсећам да су се они изјаснили да се не расправља о кадровским променама пре одржавања градских избора у Београду - казао је Пајтић и додао да је писмо које је упутио члановима градског одбора потписима прихватило више од две трећина чланова градског одбора (има их 400, а потписало је 300).

(Блиц, Курир)


 

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи