Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

ЛСВ позива грађане да се изјасне као Војвођани

НОВИ САД - У Новом Саду сваким даном се поставља све више билборда којима се грађани позивају да се изјасне као Војвођани. Аутор билборда је потписан као група на друштвеној мрежи Фејсбук (Facebook) која носи назив "Ја сам Војвођанин/ка".

Билборди су типски и на сваком се налази застава Војводине, тробојка са три жуте звездице у средини, изнад које пише "Ја сам Војвођанин/Ја сам Војвођанка". Застава је представљена у облику отиска прста.

Војвођанска застава има исти распоред боја као и српска, црвено-плаво-бело, с тим што је плаво поље доминантно, док су црвено и бело значајно ужи него на застави Србије. На плавом пољу су и три жуте звездице, које симболишу три војвођанска региона - Срем, Банат и Бачку.

"Имаш право да будеш то што јеси! На предстојећем Попису становништва грађани и грађанке одговараће и на питање о својој националној опредељености. Многи не знају да имају право да се изјасне као Војвођани. Важно је да знаш: Национална припадност је ствар твог осећања!", пише на једном билборду.

"Ја сам Војвођанин. Нећу пут, него повратак у Европу!", пише на другом билборду. На трећем се наводи: "Ја сам Војвођанин. То смо - што смо!"

 
Коментари (4)
4 четвртак, 29 март 2012 10:10
mare karanovo
ovde se lepo vidi kako mi sami o svom trosku vrsimo nad sobom genocid i niko ne odgovara nikog ne hapse a one koji drugacije misle nazivaju nacistima , fasistima.pokrstavaju nas kao sto je to radio stepinac.progledajte srbi i vidite ko nam ovo radi.ne rade ni milo ni papa nego nas boris.zato nikog ne hapse.hapse samo rodoljube i patriote.da smo hapse vec i ubijaju.koliko nerodjene dece nastrada koliko nerazjasnjenih ubistava,odakle ludilo , droga , alkohol , nesloga, neznanje, lazi ... sve je to delo vlasti satanske.
3 четвртак, 01 март 2012 17:19
Stari vojvodjanin
Vidim po imenu da nisi Srbin i ja u ime tvoje nacije (prave) kazem ti da to sto radis nije valjana stvar. Ne smes tako pljunuti na svoje pretke. Ili to ili se ti ustvari vodis onom starom: "Zavadi pa vladaj"
2 петак, 16 децембар 2011 12:07
dotle
kakav crni vojvodjanski jezik, kakvih ovde sve ima neobrazovanih...
1 уторак, 06 децембар 2011 00:58
Klaus Kinkel
Sumnjam da će ova akcija uspeti, iako sam se i sam na proteklom popisu izjasnio kao Vojvođanin, čiji je materinski jezik vojvođanski. A neće uspeti zato što Nenadu Čanku, pa i Bojanu Pajtiću nedostaje ono najosnovnije - kredibilnost. Obojicu srbijanska javnost potpuno neosnovano smatra nekakvim autonomašima i separatistima, premda su oni najobičniji klijenti koji su se ugradili u prazan prostor koji se otvorio delovanjem velikosrpske beogradske vrhuške, kako Miloševića, tako i onih koji su došli nakon njega. Da bi se Vojvođani probudili iz dubokog sna potrebno je da se na vojvođanskoj političkoj sceni pojave novi ljudi, kojima Vojvodina neće biti moneta za potkusurivanje sa beogradskom bulumentom, nego će se dosledno boriti za slobodu i nezavisnost naše opljačkane i na status kolonije degradirane domaje.

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи