Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg http://www.nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Металци из Војводине прете масовним протестима

Металска индустрија у Србије је у изузетно тешком положају, у Војводини је ситуација још тежа, а у Новом Саду та делатност је практично замрла - изјавио је данас председник Покрајинског одбора синдиката металаца Владо Миљуш.

Према његовим речима, запослени у тој области траже од Владе Србије да, колико је то могуће, исправи грешке лоших приватизација и понуди стратешки програм опоравка металске индустрије, иначе ће изаћи на масовне протесте 25. октобра.

"Металцима је тешко у целој Србији, у Војводини су они некада били носиоци развоја, а најдрастичнији пример суноврата тог комплекса је управо Нови Сад, где је у њему пре 15 година радило 22.000, а сада једва 1.500 радника", додао је Миљуш на конференцији за новинаре у седишту Савеза самосталних синдиката Војводине.


Тренутно су у најтежем положају, како је рекао, четири фирме које се налазе у процесу реструктуирања. То су бачкопаланачка "Мајевица", новосадски "Петар Драпшин", "Утва" из Панчева и сомборска "Специјална возила".

"Све четири фирме имају тржиште и њихови производи су квалитетни. Проблем је у недостатку новца за куповину репроматеријала и друге режијске трошкове, а посебно нас је погодила одлука надлежног Касационог суда да новац за социјални програм намењен вишку запослених морају саме да обезбеде", наставио је лидер војвођанских синдикалаца, саставног дела Самосталног синдиката металаца Србије.

Миљуш сматра да би држава требало да обезбеди средства за отпремнине и заостале плате, јер је реч о фирмама које је она и преузела.

"Позвани смо били да своје проблеме изнесемо на седници Одбора за индустрију Скупштине Србије, али није било кворума, што је за нас знак незаинтересованости посланика за нашу судбину. Накнадно је формирана радна група која би требало да понуди нека решења", предочио је он.

Миљуш најављује да ће металци сачекати још месец дана, а уколико до 25. октобра не дође до било каквог помака изразиће своје незадовољство испред Министарства правде и Владе Србије.

 

 

 

 

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи